ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Λίστες Πρόθεσης Εμβολιασμού Μελών ΠΣΟ

Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών (ανεξάρτητα από την εργασιακή τους κατάσταση)  για εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr και την κατάθεση αιτήσεων, ενεργοποιήθηκε η διαδικασία υποβολής αίτησης στην ειδική φόρμα μέσα από το μητρώο μελών.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει απεστάλη η λίστα στο Υπουργείο Υγείας , ενώ μετά από επικοινωνία, λόγω της μεγάλης ροής αιτήσεων, μας δόθηκε η δυνατότητα να στείλουμε συμπληρωματική λίστα.

Στην τωρινή χρονική περίοδο, οι λίστες έχουν μετατεθεί στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένοντας την επιτροπή εμβολιασμού να τις εντάξει στο σύστημα.

Έπειτα από συνεχόμενες ενοχλήσεις του ΠΣΟ, οι αρμόδιοι του Υπουργείου  αναφέρουν ότι η προτεραιότητα δίνεται στα ΝΠΔΔ με τα περισσότερα ενεργά μέλη σε νοσοκομειακές και δημόσιες δομές, παραμένοντας οι υπόλοιπες λίστες στην αναμονή μέχρι να κρίνει η επιτροπή εμβολιασμού την εισαγωγή τους.

Το κάθε μέλος θα πρέπει να μπαίνει στο emvolio.gov.gr και να παρακολουθεί με το ΑΜΚΑ του την εξέλιξη του εμβολιασμού.

Συναδέλφοι,

Όλοι μας πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας στον εργασιακό χώρο. Επανερχόμαστε με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε ενημερώσει αναφορικά με τα οδοντοτεχνικά εργαστήρια και ζητάμε να είστε προσεκτικοι με τις απολυμάνσεις των αποτυπωμάτων και με οτιδήποτε προέρχεται από τα οδοντιατρεία, να κρατιούνται οσο το δυνατόν οι αποστάσεις ασφαλείας, ο εργαστηριούχος και όλο το προσωπικό να φοράνε συνεχόμενα μάσκες , να υπάρχει απολυμαντικό τζελ σε όλους τους χώρους και να αερίζονται οι χώροι τακτικά. Ενώ απαραίτητο θα είναι να πραγματοποιούνται rapid tests σε όλους τους εργασιακούς χώρους μία φορά την εβδομάδα. 

Σε περίπτωση κρούσματος ακολουθείτε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο να ξεπεράσουμε με υγεία αυτή τη δύσκολη συγκυρία που αντιμετωπίζει ο κόσμος. 

Ο ΠΣΟ θα πράξει όλες τις απαραιτητες ενέργειες ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία εμβολιασμού μας.