ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δράσεις

Δελτίο Τύπου | Κοπή Πίτας ΠΣΟ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο χώρο των γραφείων του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης Θάνος, ο Βουλευτής του Σύριζα κ. Μπαλάφας Ιωάννης, το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Αδαμόπουλος Σπύρος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής κ. Δημόπουλος Γεώργιος και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Σοφός Νικόλαος.

Εκ μέρους του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βϊοιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής παρευρέθηκε ο καθηγητής κ. Γιαννικάκης Σταύρος και οι επίκουροι καθηγητές, ο κ. Βέργος Βασίλειος και ο κ. Θεοχαρόπουλος Αντώνιος.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συνδέσμου Εμπόρων Οδοντιατρικών και Οδοντοτεχνικών Ειδών παρευρέθηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κα Παπάζογλου Ευαγγελία.

Επίσης, συμμετείχαν μέλη του ΚΔΣ, των Περιφερειακών Τμημάτων του ΠΣΟ, ο επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΟ κ. Σαμαράς Θεόδωρος και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών κ. Κλωνής Αναστάσιος.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, η Πρόεδρος του ΚΔΣ, κα Κουτρούλη Σοφία, ευχήθηκε μία καλή και δημιουργική χρονιά, μετέφερε τις ευχές της στους παρευρισκομένους αναφερόμενη στα βασικότερα θέματα που απασχολούν τον οδοντοτεχνικό κλάδο.

Η Πρόεδρος στην ομιλία της δήλωσε ότι «Μέλημα μας είναι να οργανώσουμε διοικητικά αλλά κυρίως θεσμικά τον ΠΣΟ για να μπορεί να επιτελεί ορθά το έργο του» και πρόσθεσε ότι «…το Υπουργείο Υγείας μέσω του Υπουργού δεσμεύτηκε κατόπιν της συνάντησης με τον ΠΣΟ για συγκεκριμένα θέματα να τα υλοποιήσει πολύ άμεσα και κάποια άλλα στην πορεία του χρόνου».

Τέλος, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα επικοινωνίας που εισέπραξε και από τις δύο πλευρές, κρατώντας πάντα τη θετική εικόνα των πραγμάτων, ότι στο νομοσχέδιο το προ εκλογών θα συμπεριληφθεί η νομοθετική διάταξη για τα επαγγελματικά δικαιώματα των οδοντοτεχνιτών, η οποία διάταξη είναι ισοδύναμη με την ύπαρξη του επαγγέλματος.

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης, ο κ. Μπαλάφας, ο κ. Αδαμόπουλος, ο κ. Δημόπουλος κα, όπου όλοι τους ευχήθηκαν δύναμη, έμπνευση και επιτυχίες καθώς και στήριξη στο έργο της Διοίκησης του ΠΣΟ.

Κατόπιν των χαιρετισμών, η Πρόεδρος προχώρησε στην κοπή της πίτας.

Οι τυχεροί από την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ήταν ο Καθηγητής κ. Γιαννικάκης Σταύρος και ο συνάδελφος κ. Δημητριάδης Κωνσταντίνος.

Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με ανταλλαγές ευχών μεταξύ των παρευρισκομένων και τις ευχαριστίες της Προέδρου για την συμμετοχή τους.