ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δράσεις

Παρουσία Π.Σ.Ο. στην επετειακή εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Στα πλαίσια της επετειακής εκδήλωσης του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για τη συμπλήρωση των 60 ετών από τη σύσταση του Π.Σ.Φ. με θέμα “60 ΧΡΟΝΙΑ Π.Σ.Φ. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” & “50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ” όπου πραγματοποιήθηκε στο νέο Αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» στις 16 Ιουνίου 2024, είχαν της ιδιαίτερη τιμή να παρευρεθούν ο Πρόεδρος, κ. Σάλτας Αθανάσιος, και ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών, κ. Στέργιος Ηλίας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Διοίκηση του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. κ. Πέτρος Λυμπερίδης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας Prof. Michel Landry, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Ομοσπονδίας Φυσικοθεραπείας Mrs Esther Mary D'Arcy,  η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κα Θεανώ Καρποδίνη,  μέλη και επίτιμοι καλεσμένοι, εκπρόσωποι κλάδων ΝΠΔΔ, καθώς και ο Υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης.

Η ενεργός παρουσία του ΠΣΦ στον χώρο των παραϊατρικών επαγγελμάτων που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας, αποτελεί μία ακόμα επιβεβαίωση απέναντι στα ΝΠΔΔ, τα ανώτατα επαγγελματικά όργανα κάθε κλάδου, να προχωράνε μπροστά, με ιδεώδη και όραμα, διεκδικώντας την ανέλιξη των φορέων τους.

Ακολούθησαν ομιλίες των Προέδρων, διαδραστικές συζητήσεις μεταξύ των παρευρισκόμενων, αντάλλαξαν απόψεις για τις δράσεις του κάθε φορέα και συζήτησαν για τις εξελίξεις στο χώρο της δημόσιας υγείας, της τεχνολογίας, της έρευνας και της καινοτομίας.

“Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνικών αντιλαμβάνεται τον δύσκολο ρόλο της διοίκησης του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και τον καθημερινό αγώνα τους για την εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου. Η πρόκληση παραμένει μεγάλη κυρίως γιατί ένας τέτοιος φορέας θα πρέπει να ενσωματώνει πολιτικές και παρεμβάσεις σε μία ευρεία σειρά τομέων, τόνισε ο κ. Σάλτας και συμπλήρωσε:

“Το επάγγελμα μας δεν έχει ακόμα δείξει το εύρος του. Είναι η διαρκής τεχνολογία και η θέληση για εξέλιξη που υπάρχει άφθονη γύρω μας, καθώς καθημερινά προσπαθούμε να επιβιώσουμε απέναντι σε αντίξοες συνθήκες. Είναι θετικό όλοι οι κλάδοι των παραιατρικών επαγγελμάτων , με τα παρακλάδια τους, να αγκαλιάσουν την καινοτομία”.

Δείτε την ανακοίνωση του ΠΣΦ εδώ >> https://www.psf.org.gr/psf-news-8912.htm