ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δράσεις

Τελετή Ορκωμοσίας | Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα - Κατεύθυνση Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμ. Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Σύγχρονη Προσθετική Οδοντικής Τεχνολογίας» της Κατεύθυνσης Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  στο κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους στο Αιγάλεω.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι Καθηγητές που πλαισίωσαν το πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Σχολής κ. Δημήτριος Χανιώτης, ο Πρόεδρος του ΠΣΟ κ. Σάλτας Αθανάσιος, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΟ κ. Στέργιος Ηλίας, ο Ταμίας του ΠΣΟ και Πρόεδρος του ΠΤ Αθήνας κ. Βέττος Δημήτριος, ο Υπεύθυνος Εκδόσεων κ. Αντωνιάδης Νικόλαος, ο Ταμίας του ΠΤ Αθήνας κ. Κωστόπουλος Γεώργιος, ο Πρόεδρος του ΠΤ Πειραιώς & Νήσων κ. Κολέτσης Ανδρέας και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Γριμανέλη Ζωή.

Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων και τα εργαστήρια που φιλοξένησαν τους αποφοίτους στην πρακτική τους άσκηση.

Έχοντας την εξέλιξη της οδοντοτεχνικής τα τελευταία χρόνια να είναι ραγδαία, το θέμα του προγράμματος μας δίνει το έναυσμα να υπογραμμίσουμε τη σημασία της καινοτομίας και των ευκαιριών της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας στο επάγγελμά μας.

Η άνοδος, η ταχύτατη αύξηση και η ευρεία αποδοχή των ψηφιακών τεχνολογιών οδηγεί στο να εισέρχονται στην καθημερινότητά μας και να μετατρέπονται σε εργαλεία όπου με τη σωστή χρήση τους παίρνουν τη μορφή του καταλύτη στις απαντήσεις και στις καθημερινές μας προκλήσεις.

Η τεχνολογία όμως δεν είναι ποτέ η απάντηση, η τεχνολογία είναι ένα μέσο, αυτό το οποίο ορίζει άλλωστε και η λέξη. Η ουσία είναι το να μπορεί κανείς να ανασχεδιάζει διαδικασίες.

Συνεχόμενο μέλημα του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών είναι η ανέλιξη του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος σε όλους τους τομείς του.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παράγει μία νέα γενιά οδοντοτεχνιτών, με όρεξη και όραμα, ειδικευμένους, που μπορούν να οδηγήσουν και να μετεκπαιδεύσουν. Προσβλέπουμε πάντα στη μετέπειτα εξέλιξη του ακαδημαϊκού επιπέδου των οδοντοτεχνικών.

Αν δεν προχωρήσουμε μπροστά και δεν προετοιμαστεί ο κλάδος έτοιμος με επενδύσεις και σωστή εκπαίδευση δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Ο ΠΣΟ θα βρίσκεται πάντα αρωγός στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα της Κατεύθυνσης Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ και μαζί και με το προπτυχιακό, είναι ένα πολύ ισχυρό σημείο εκκίνησης για το επόμενο βήμα όπου δεν είναι άλλο από τη δημιουργία ενός διδακτορικού προγράμματος.