ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
επιστροφή σε όλα τα άρθρα
 
Άρθρο 9

Σχέση με τον Π.Σ.Ο.-ΝΠΔΔ

1. Κάθε οδοντοτεχνίτης εγγράφεται υποχρεωτικώς και ανανεώνει ετησίως την εγγραφή του με την πληρωμή της ετήσιας συνδρομής του στο Περιφερειακό Τμήμα του Π.Σ.Ο., που εδρεύει στην περιοχή όπου ασκεί το επάγγελμα.

2. Ο οδοντοτεχνίτης οφείλει να γνωρίζει, να σέβεται και να εφαρμόζει το περιεχόμενο των ρυθμίσεων του Νόμου 4461/2017 περί της συστάσεως του Π.Σ.Ο., καθώς και των κατ’εξουσιοδότηση εκδιδόμενων κανονιστικών πράξεων, όπως εκάστοτε ισχύουν.

3. Ο οδοντοτεχνίτης οφείλει να συμμετέχει στις θεσμοθετημένες διαδικασίες του Π.Σ.Ο., σεβόμενος το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του Π.Σ.Ο., καθώς και το περιεχόμενο των αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων διοίκησης.

4. Απαγορεύεται στον οδοντοτεχνίτη να προβαίνει σε κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων των οργάνων διοίκησηςπου γίνεται δημοσίως, γραπτώς ή προφορικώς, με σκόπιμη χρήση εν γνώσει εκδήλως ανακριβών στοιχείων ή με χαρακτηριστικά απρεπείς εκφράσεις. Ομοίως απαγορεύεται η καθ’οιονδήποτε τρόπο διάδοση και αναπαραγωγή αντίστοιχης κριτικής τρίτων προσώπων.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΟ
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
22-11-21 19:41
Για τον Θανάση τον Σάλτα μία απάντηση σχετικά με την παράγραφο 4 θα ήθελα να επισημάνω ότι αν και στο Δ.Σ. δέχθηκα αυτό που ισχύει για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλάζω την θέση μου διότι μου είπαν συνάδελφοι τα εξής. Αυτό που ισχύει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους έχει να κάνει με Υπαλληλικές σχέσεις. Ενώ στην δική μας περίπτωση γίνεται αναφορά σε μέλη του ΝΠΔΔ που κάνουν κριτική. Εάν κάποιος βρίσει ή συκοφαντήσει κάποιον, δεν δύναται να υποκατασταθεί η δικαιοσύνη όπου μπορεί ο κα΄θε ένας από εμάς να προστρέξει, από τον δεοντολογικό κανονισμό. Άλλο Δημόσιοι Υπάλληλοι μόνο και άλλο αυτό που είμαστε εμείς, και υπάλληλοι και καθηγητές και ελεύθεροι επαγγελματίες και δημόσιοι υπάλληλοι. Υπάρχει διαφορά.
από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΛΤΑΣ
21-11-21 23:02
To άρθρο 4 δεν θα ήταν σωστό να απαλειφθεί .Το ίδιο άρθρο ακριβώς με την ίδια διατύπωση, βρίσκεται στον δεοντολογικό κανονισμό των υπαλλήλων του δημοσίου, οι οποίοι είναι περίπου 500.000 χιλ. και είναι σε ισχύ .
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 17:34
ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕς ΤΩΝ ΜΚΔ ΤΟΥ ΠΣΟ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟ, ΤΙς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕς ΓΝΩΜΕς ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙς ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΙΣΟΤΙΜΗς ΚΑΙ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΣΟ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΚΔ ΤΟΥ ΠΣΟ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΣΟ. Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΣΟ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΣΤΟΝ ΠΣΟ.
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 08:52
Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟς ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΗΣ, ΕΧΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΘΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΗΘΙΚΟ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙς ΕΔΔΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΤΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑΣ, ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ ΠΡΑΞΗ, ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ. ΔΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΟ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥς ΥΠΑΡΧΕΙ.
ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΑΠΟΦΑΣΕΙς ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΣΟΤΙΜΗ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙς ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕς, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
19-11-21 20:48
Σημαντική προσθήκη: Σε κάθε επιτροπή που συγκροτείται να υπάρχει ρήτρα συμμετοχής τουλάχιστον ενός ατόμου από την αντιπολίτευση έτσι ώστε να υπάρχει έλεγχος με σκοπό την αποτροπή έκνομων δράσεων καλυμένες με νομικίστικες θέσεις.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
19-11-21 20:46
1. Το ΝΠΔΔ οφείλει στα πλαίσια της διαφάνειας να ενημερώνει τα μέλη σε τακτά χρονικά διαστήματα τόσο για τα οικονομικά στοιχεία όσο και για την δράση του Π.Σ.Ο. 2. Να δείχνει προθυμία και να ενημερώνει για κάθε τι που ρωτούν τα μέλη σχετικά με την δράση του. 3. Να ενημερώνει για την αλληλογραφία που έχει τόσο με τους φορείς όσο και με τα μέλη. 4. Όλα τα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Ο. να έχουν πρόσβαση σε όλη την δράση του Συλλόγου(οικονομική- διοικητική) χωρίς αποκλεισμούς των ατόμων της μειοψηφίας όπως γίνεται τώρα. Εάν αυτό γινόταν στην συνεταιρισμό της Θεσσαλονίκης θα είχαμε αποτρέψει την διάλυσή του. ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑ.
από ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΕΜΑΚΗΣ
17-11-21 18:05
Ο οδοντοτεχνίτης πρέπει να γνωρίζει πλήρως τις υποχρεώσεις του οργάνου (ΠΣΟ) προς σε αυτόν (οικονομική - διοικητικοί) και να βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τα όργανα του ΠΣΟ οφείλουν να ενεργούν αμερόληπτα στην διοίκηση για την εξυπηρέτηση των μελών ,χωρίς να εμπλέκονται προσωπικές διαφορές.

Το καταστατικό του ΠΣΟ θα πρέπει να βρίσκεται δημόσια αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:27
Η παράγραφος 4 του άρθρου 9 πρέπει να απαλειφθεί διότι ακόμα και αυτή η διατύπωση σε σχέση με την αρχική δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη έκφραση κατά παράβαση του συντάγματος. Ούτε οι φυσικοθεραπευτές αλλά ούτε και οι εργοθεραπευτές έχουν τέτοιο άρθρο στον δικό τους Δεοντολογικό Κανονισμό. Και μάλιστα μπορεί και να απορριφτεί από τον Υπουργό.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:24
Να προστεθούν άλλα δύο άρθρα που θα συμβάλουν: το άρθρο 5 στην διαφάνεια και το άρθρο 6 στην αυτοδιάθεση των μελών να συνδικαλίζονται επιλέγοντας την μορφή που αυτοί επιθυμούν.
5. Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα στην ενημέρωση εκ μέρους του Π.Σ.Ο. για όλα τα θέματα οικονομικής και συνδικαλιστικής φύσεως. Υποχρεούνται οι διοικούντες με διάθεση να δίνουν απαντήσεις σε εύλογο χρονικό διάστημα(το ανώτερο σε 10 ημέρες) σε κάθε ερώτημα των μελών
6. Υποχρεούται το Κ.Δ.Σ. άμεσα να ξεκινά διαδικασίες ίδρυσης νέων Περιφερειακών Τμημάτων από την στιγμή που αυτό γίνεται γνωστό με υπογραφή της πλειοψηφίας των ενδιαφερομένων μελών και φυσικά με όριο τα 50 μέλη ως ορίζει ο Νόμος
επιστροφή σε όλα τα άρθρα