ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
επιστροφή σε όλα τα άρθρα
 
Άρθρο 11

Αμοιβή

1. Ο οδοντοτεχνίτης παρέχει τις υπηρεσίες του έναντι αμοιβής, χωρίς να διατηρεί το δικαίωμα να υποτιμά την αξία τους, να διαδίδει με οποιονδήποτε τρόπο ότι δέχεται ή να δέχεται αμοιβή κατώτερη από αυτή που ορίζεται στο νόμο.

2. Οποιαδήποτε συστηματική και εσκεμμένη μείωση τιμών θεωρείται πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού και ένδειξη ελλείψεως σεβασμού στην αξιοπρέπεια του επαγγέλματος.

3. Απαγορεύεται κάθε διανομή της αμοιβής του οδοντοτεχνίτη, εκχώρηση μέρους της ή παροχή ποσοστών προς οδοντιάτρους ή άλλους μεσάζοντες με σκοπό την αύξηση της πελατείας.

4. Κατ’εξαίρεση και με τρόπο που αποκλείει την διαφήμιση ή τον αθέμιτο ανταγωνισμό ο οδοντοτεχνίτης δύναται να παρέχει τις; Υπηρεσίες του δωρεάν ή με αμοιβή κατώτερη της νόμιμης προς αποδεδειγμένα άπορους ή οικονομικά αδύναμους ασθενείς.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΟ
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 08:58
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕς ΤΙΜΕς Ή ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΕς ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗς ΔΙΟΙΚΗΣΗς ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ. ΠΧ, ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΦΤΩΧΑ Η ΕΙΔΙΚΕς ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙς ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ.
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 08:56
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ Η ΑΜΟΙΒΗ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΗ.
ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΟΤΙ : ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ, Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΧΩΡΙς ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΑΦΜ. ΗΔΗ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥς ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕς.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:36
3. Απαγορεύεται κάθε διανομή (Λάθος έκφραση ίσως διάθεση) της αμοιβής του Οδοντοτεχνίτη, εκχώρηση μέρους της ή παροχή ποσοστών προς Οδοντιάτρους ή άλλους μεσάζοντες με σκοπό την αύξηση της πελατείας.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:35
2. Οποιαδήποτε συστηματική και εσκεμμένη μείωση τιμών θεωρείται πράξη αθέμιτου ανταγωνισμού και ένδειξη ελλείψεως(έλλειψης) σεβασμού στην αξιοπρέπεια του επαγγέλματος. (Λάθος σύνταξη)
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:33
Στην παράγραφο 1 να γραφτεί ο σχετικός νόμος κατωτάτων τιμών ο οποίος θα επικαιροποιείται όταν αλλάζει. Άλλωστε αυτό αποφασίστηκε στο πρόσφατο Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Ο.
από ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
11-11-21 21:27
Επομένως θα ήταν δόκιμο να αναρτηθεί ο τιμοκατάλογος σε εμφανές σημείο (ώστε να ενημερωθούν και τα νεότερα μέλη) στην ιστοσελίδα του ΠΣΟ, καθώς προσωπικά δε γνώριζα την ύπαρξή του, αλλά και να υπάρξει αναφορά στις κυρώσεις που πιθανόν να διέπουν τη μη τήρηση αυτού.
από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΦΛΩΡΑΤΟΣ
11-11-21 13:32
Οι κατώτερες τιμές ορίζονται από το τιμολόγιο που υπάρχει δημοσιευμένο στην εφημερίδα της κυβερνήσεως Τεύχος Β΄ 384/13.02.2019 και έχει την σύσταση του ΠΣΟ.
Στο τέλος της πράξεως σύστασης ορίζεται το τιμολόγιο οδοντοτεχνικών εργασιών, το οποίο αποτελεί το κατώτερο τιμολόγιο
από ΑΡΓΥΡΩ ΠΑΡΙΑΝΟΥ
10-11-21 16:41
Προτείνω να υπάρξει δημοσίευση τιμοκαταλόγου με τις ελάχιστες χρεώσεις για τις βασικές οδοντοτεχνικές εργασίες ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και να εξασφαλίσουμε την τήρησή του ώστε να μην υποβιβάζουμε μόνοι μας το επάγγελμά μας.
από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
09-11-21 19:07
Πότε και από ποιους έχουν τηρηθεί οι παράγραφοι 1και 2 ?Εδώ και 30 χρόνια συζητάμε τα ίδια.Ποτε και πως υποστηρίχτηκαν συνάδελφοι από οφειλές? Γιατί ποτέ δεν απαιτήθηκε ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά αφού γνωρίζουμε όλοι τις συνθήκες που εργαζόμαστε και πόσοι έχουν "φύγει" τα τελευταία χρόνια από ασθενειες!!Κοινή στρατηγική αγαπητέ Νικόλα Κουτάλα δεν υπήρξε ποτέ και δεν νομίζω να υπάρξει!!
Υγεία και χαρές εύχομαι σε όλους!!
από ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΣ
09-11-21 18:47
Προτεινω πως ολοι οι οδοντοτετεχνιτες πρεπει να εχουμε μια ελαχιστη χρεωση που θα συμφωνησουμε μεταξυ μας στις προσθετικες εργασιες που κατασκευαζουμε για τους οδοντιατρους,
ετσι δεν θα υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος μεταξυ μας γιατι ολοι μας θα ξεκινουμε απο την ιδια ελαχιστη βαση με συνεπεια να μην υποβιβαζουμε τη δουλεια μας το κοπο μας για να ικανοποιησουμε τους οδοντιατρους που ζητουν ολο κ χαμηλοτερες τιμες .Αν υπαρξη κοινη στρατιγικη απ ολους του συναδελφους πιστευω θα βγουμε ολοι κερδισμενοι.
επιστροφή σε όλα τα άρθρα