ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
επιστροφή σε όλα τα άρθρα
 
Άρθρο 12

Διαφήμιση

1. Απαγορεύεται η ανάρτηση σε δημόσιο χώρο διαφημιστικών πινακίδων ή επιγραφών, η διανομή φυλλαδίων, αγγελιών, δημοσιευμάτων ή οποιασδήποτε φύσης διαφημιστικών εντύπων ή άλλων ανακοινώσεων στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο. Κατ` εξαίρεση επιτρέπεται η χρήση των ανωτέρω μέσων σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.

2. Απαγορεύεται η εντοίχιση επιγραφών ή πινακίδων με εμπορικό ή κερδοσκοπικό περιεχόμενο, καθώς και η ανάρτηση πινακίδων σε εξώστες, παράθυρα ή άλλα σημεία εκτός από την κύρια είσοδο του τόπου της κατοικίας και της επαγγελματικής εγκατάστασης του οδοντοτεχνίτη και την πρόσοψη του κτιρίου. Οι διαστάσεις των πινακίδων δεν είναι δυνατόν να είναι μεγαλύτερες των 0,30 Χ 0,40 εκατοστών και περιέχουν μόνον την επιγραφή «Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο»,τον εξειδικευμένο χαρακτήρα του εργαστηρίου, αν θεωρείται απαραίτητο από τον επιχειρηματία, το όνομα, το επώνυμο και τον αριθμό μητρώου εγγραφής στον Π.Σ.Ο.. Απαγορεύεται η επιδεικτική διακόσμηση και ο φωτισμός των πινακίδων.

3. Ομοίως απαγορεύεται οποιαδήποτε χρησιμοποίηση των ανωτέρω ή παρεμφερών στοιχείων από τρίτους, οι οποίοι έχουν σχέσεις συγγένειας, συνεργασίας ή εξάρτησης από τον οδοντοτεχνίτη, με έμμεσο ή άμεσο σκοπό τη διαφήμισή του, εφόσον αποδεικνύεται ότι ο οδοντοτεχνίτης γνώριζε τις ενέργειες των προσώπων αυτών.

4. Δεν συνιστούν ανεπίτρεπτη διαφήμιση:

α) οι δημόσιες ανακοινώσεις για οδοντοτεχνικά θέματα, εφόσον γίνονται με γνώμονα την ενημέρωση των συναδέλφων οδοντοτεχνιτών ή της κοινής γνώμης,

β) η συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις, στο γραπτό ή ηλεκτρονικό τύπο, με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από θέματα αρμοδιότητας ή ειδικότητας του οδοντοτεχνίτη ή του πεδίου ευθύνης του, επίκαιρα ή μη, εφόσον τηρούνται οι αρχές της αβρότητας, της έντιμης εκφοράς κρίσεων και επιχειρημάτων και του σεβασμού της άλλης άποψης, που διατυπώνεται με τους ίδιους κανόνες.

γ. Η ενημερωτική καταχώριση στα έντυπα μέσα μαζικής ενημέρωσης του ονοματεπώνυμου του οδοντοτεχνίτη, της διευθύνσεως και των ωρών λειτουργίας του εργαστηρίου του, τους αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών που κατέχει καθώς και τίτλου της ιστοσελίδας του.

5. Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΟ
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 17:40
ΤΑ ΑΙΡΕΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΟ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥς ΑΥΤΗ, ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΜΕΣΩ ΗΜΕΡΙΔΩΝ Η ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ.
ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΦΑΝΗ, ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΗΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΜΕΛΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΕς ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΝΠΔΔ.
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 09:04
Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΝΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΘΙΑΣΩΤΕς ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ.
ΣΤΗΝ ΝΟΜΘΕΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΑΒΡΟΤΗΤΑΣ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΩΝ ΗΘΗΝ, ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗς ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΩΝ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΕΑΝ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗς ΘΕ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ;;
ΑΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ, Ας ΣΥΣΤΑΘΕΙ. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΔΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙς ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕς ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
19-11-21 21:02
Έχετε δει Οδοντιάτρους να κάνουν αυτά που κάνουμε εμείς? Υπάρχει εταιρεία που να λέει σε Οδοντίατρο ότι ΄΄ ΄΄ εάν θέλεις να ρωτήσεις κάτι, για προϊόν που του πούλησε, μπορείς να πάρεις τον τάδε Οδοντίατρο που είναι συνεργαζόμενος με την εταιρεία μας για να σου λύσει τα όποια ερωτήματα. ΄΄ Πρέπει ο Δεοντολογικός Κανονισμός να διασφαλίζει τα συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων. Πρέπει να ορίσουμε και κάποια ασυμβίβαστα. Τώρα είναι η ευκαιρία...
από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΛΤΑΣ
17-11-21 00:30
Δεν μπορεί να απαγορευθεί η συνεργασία του οδοντοτεχνίτη με τις εταιρείες ,την στιγμή που συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη προϊόντων καθώς και στην αναβάθμιση και ανάδειξη του κλάδου μας.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 10:05
Απαγορεύεται η συνεργασία Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών με εταιρείες πώλησης Οδοντοτεχνικών υλικών & μηχανημάτων που διαφημίζουν άμεσα αλλά και έμμεσα τα προιόντα τους μέσα από παρουσιάσεις και ομιλίες σε διάφορα συνέδρια αλλά και σε δράσεις των ίδιων των εταιρειών. Επίσης σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεοντολογικά σωστό Εργαστηριούχος Οδοντοτεχνίτης να είναι συνεργαζόμενος με εταιρεία και συγχρόνως να εκπροσωπεί τους συναδέλφους μέσα από συνδικαλιστικά όργανα χρησιμοποιώντας την θέση σου για να προωθήσει συμφέροντα της εταιρείας που συνεργάζεται και αμείβεται άμεσα ή έμμεσα.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:38
Λάθος έκφραση

1. Απαγορεύεται η ανάρτηση σε δημόσιο χώρο διαφημιστικών πινακίδων ή επιγραφών, η<ή> διανομή φυλλαδίων, αγγελιών, δημοσιευμάτων ή οποιασδήποτε φύσης (Λάθος έκφραση) διαφημιστικών εντύπων ή άλλων ανακοινώσεων στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο. Κατ` εξαίρεση επιτρέπεται η χρήση των ανωτέρω μέσων σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.
από ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΦΛΩΡΑΤΟΣ
11-11-21 13:26
Στο άρθρο 12 παράγραφο 1 δεν ξεκαθαρίζεται τι συναινεί σε διαφήμιση του ονόματος του οδοντοτεχνίτη. Στο άρθρο 5 παράγραφος 3 αναφέρεται ρητά ότι ο οδοντοτεχνίτης μπορεί να πραγματοποιήσει σεμινάρια. Σε αυτά όμως θα διαφημίζεται αυτομάτως το όνομα του και οι δεξιότητες που μπορεί να διαθέτει. Άρα θα παραβιάζει ταυτοχρόνως τα άρθρα 8, παρ. 4 και 12, παρ. 1. .

Επιπροσθέτως, στο ίδιο άρθρο στην 5 η παράγραφο δεν γίνεται να απαγορευτεί σε συνεργάτες να επευφημήσουν μια πετυχημένη εργασία.
Προς επεξήγηση του παραπάνω θα δημιουργήσω ένα σενάριο εργασίας. Ας υποθέσουμε πως στο προφίλ του στα ΜΚΔ ένας συνεργάτης
οδοντίατρος επευφημεί για ένα περιστατικό ονομαστικά τον οδοντοτεχνίτη του και μόνο ευχαριστώντας τον με βάση τον ΚΔ παραβιάζει
το άρθρο και διώκεται πειθαρχικά.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνω την πλήρη κατάργηση των εν λόγο
αναφορών.
επιστροφή σε όλα τα άρθρα