ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
επιστροφή σε όλα τα άρθρα
 
Άρθρο 1

Σκοπός – Πεδίο εφαρμογής

1. Σκοπός του παρόντος Κώδικα είναι η καθιέρωση ενιαίων και ομοιόμορφων κανόνων που διέπουν την άσκηση του επαγγέλματος του οδοντοτεχνίτη, με γνώμονα την αρχή της ισότητας, τα χρηστά ήθη και τον θεμιτό ανταγωνισμό.

2. Στις διατάξεις του παρόντος υπάγονται όλοι οι οδοντοτεχνίτες, ανεξαρτήτως του τρόπου και της μορφής άσκησης του επαγγέλματος, ατομικά, ομαδικά, με τη μορφή  εταιρείας, ως ελεύθερο επάγγελμα ή ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι, ανά την Ελληνική Επικράτεια.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΟ
από ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΕΟΣ
26-11-21 10:51
Συγχαρητηρια στους συναδελφους που ασχοληθηκαν με το Κωδικα Δεοντολογιας. Μια μικρη παρατηρηση σχετικα με τοΑρθρο 7 Παραγραφος 3 ποσο περιοριζει το διαλογο και κατ επεκταση τη βελτιωση των Υπηρεσιων μας ?
από ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΛΤΑΣ
25-11-21 00:29
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους και όχι μόνο, που ασχολήθηκαν με την σύνταξη του δεοντολογικού κανονισμού. Είναι μια διαδικασία που αναβαθμίζει τον κλάδο μας και τον προχωράει ένα βήμα παρά κάτω. Με τις ενδεχόμενες αλλαγές που ίσως χρειαστεί να συμβούν στο μέλλον ,φαίνεται ότι έχει γίνει μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια ώστε να λειτουργούμε σε ένα άκρως επαγγελματικό και σωστό περιβάλλον.
Εύχομαι να βασιζόμαστε πάνω του για τα επόμενα χρόνια και με τις ανάλογες προσθήκες να γίνεται επίκαιρος!
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 18:03
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΕΤΑΞΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ: ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΠΔΔ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ κ.α. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥς ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙς ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 07:59
υπάρχει το θέμα των πτυχιούχων ΤΕΙ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ-ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ οι οποίοι έχουν με ΠΔ 83/1989 επαγγελματικά δικαιώματα επιπλέον του Ν. 1666/86. Χρειάζεται διευκρίνηση ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΕΠΙΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟ"ΙΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΙΤΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙς. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟς ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ, ΟΙ ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕς ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΜΕ΄ΛΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ, ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ. Η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ, 50 ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ 70 ΟΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥΧΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙς.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 08:33
Καλό θα ήταν να γράφουμε με κεφαλαίο την λέξη Οδοντοτεχνίτης ή Οδοντοτεχνικό επάγγελμα. Δίνει άλλη βαρύτητα.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
12-11-21 12:56
Είναι σημαντικό ότι ο Κώδικας Δεοντολογίας του Π.Σ.Ο. δίνει το έναυσμα για διάλογο. Μέσα από ουσιαστικό διάλογο και σύνθεση των απόψεων που θα καταγραφούν μπορούμε να καταλήξουμε σε σημαντικά αποτελέσματα. Είναι κατάκτηση ότι ο Σύλλογός μας ως ΝΠΔΔ μπορεί να καταθέσει στο υπουργείο τον Κώδικα Δεοντολογίας και στην συνέχεια να βγει σε υπουργική απόφαση. Σε σχέση με άλλους επιστημονικούς κλάδους είμαστε από τους μικρότερους και κανείς δεν περισσεύει. Ο Κώδικας Δεοντολογίας απαιτείται, πέρα από τις βασικές αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς, να καθορίζει το πλαίσιο αξιών, όπως σεβασμός, επάρκεια, υπευθυνότητα, ακεραιότητα και πάνω από όλα το ίδιο το έργο ως τεκμηριωμένη επιστημονική παρέμβαση. Για αυτό πρέπει να αποτελεί Κώδικα Ηθικής και Συμπεριφοράς. Είναι χρυσή ευκαιρία να συνεργαστούμε στη δημιουργία ενός σύγχρονου κειμένου το οποίο θα αποτελεί καταφύγιο για κάθε Οδοντοτεχνίτη & Οδοντοτεχνίτρια που θα ανυψώνει τον κλάδο στη συλλογική συνείδηση. Πρέπει ο κλάδος να αποκτήσει την αξία που του πρέπει. Το πιο δύσκολο έργο και συνάμα πιο παραγωγικό για τον Σύλλογο μας και την επιτροπή του κώδικα δεοντολογίας (πρέπει να γίνει άμεσα)είναι να συνθέσει τις πολύ σοβαρές και τεκμηριωμένες απόψεις όλων των συναδέλφων που θα κατατεθούν σε ένα σύγχρονο κείμενο το οποίο θα αποτελεί τη βάση όλων. Ας δουλέψουμε συλλογικά και με μέθοδο για την δική μας αλήθεια που θα οραματίζεται το μέλλον. Ένα μέλλον που έρχεται με πολλές και γρήγορες αλλαγές. Ένα μέλλον που έρχεται να ανατρέψει ότι γνωρίζαμε έως τώρα. Πρέπει να ενσωματώσουμε τα νέα δεδομένα που ήδη τρέχουν σε μεγάλο βαθμό. Τέλος το Δ.Σ. του Π.Σ.Ο. οφείλει να λειτουργεί διαρκή Επιτροπή Δεοντολογίας, αποτελούμενη από μέλη του Π.Σ.Ο. με σχετική εμπειρία, τόσο στο πλαίσιο λειτουργίας αυτού όσο και των Π.Τ. του Συλλόγου. Τυχόν καταγγελίες μη τήρησης των διατάξεών του παρόντος πρέπει αρχικά το θέμα να διερευνάται από την Επιτροπή Δεοντολογίας του Π.Τ. και αν δεν επιλυθεί στο πλαίσιο λειτουργίας του να παραπέμπεται στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας του Π.Σ.Ο. Σχετικά με επιβολή τυχόν ποινών να ακολουθείται η προβλεπόμενη από τον ιδρυτικό Νόμο του Π.Σ.Ο. πειθαρχική διαδικασία. Περιμέναμε 2 χρόνια, εάν είναι αναγκαίο να παραταθεί το χρονικό όριο διαβούλευσης έως τέλος του μήνα.
επιστροφή σε όλα τα άρθρα