ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23.59.
Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε το σχόλιό σας σε αυτό το άρθρο , επιλέξτε τον παρακάτω σύνδεσμο (προσθήκη σχολίου)
    
επιστροφή σε όλα τα άρθρα
 
Άρθρο 4

1. Ο οδοντοτεχνίτης οφείλει να ενεργεί καθετί αναγκαίο για την αποτροπή της παράνομης άσκησης του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος, ενημερώνοντας αμελλητί τις αρμόδιες αρχές και δη τα θεσμοθετημένα όργανα του Π.Σ.Ο. κάθε φορά που υποπίπτει στην αντίληψή του περίπτωση αντιποίησης του επαγγέλματος.

2. Απαγορεύεται η συγκάλυψη προσώπου ή η σύμπραξη ή η επαγγελματική συναλλαγή με πρόσωπο που ασκεί παρανόμως το επάγγελμα (όπως ενδεικτικά λόγω μη κατοχής άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ή άδειας λειτουργίας νομίμου οδοντοτεχνικού εργαστηρίου), καθώς και η προώθηση μεθόδων αθέμιτου ανταγωνισμού, όπως ενδεικτικώς η χρήση επιστημονικών, επαγγελματικών ή ακαδημαϊκών τίτλων που δεν κατέχει ή δεν έχουν αποκτηθεί νόμιμα ή δεν έχουν αναγνωρισθεί στην Ελλάδα,

3. Στο πλαίσιο άσκησης της επαγγελματικής του δραστηριότητας και παροχής των υπηρεσιών του ο οδοντοτεχνίτης μπορεί να απασχολεί μόνο προσωπικό που φέρει τον επαγγελματικό τίτλο του οδοντοτεχνίτη και έχει τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος αλλά και βοηθούς οδοντοτεχνιτών που θα τον συνεπικουρούν. Ρητά όμως διευκρινίζεται πως δύναται να προσλαμβάνει και βοηθητικό προσωπικό για τις ανάγκες της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, προσωπικό για γραμματειακή, διοικητική και λογιστική υποστήριξη καθώς και μεταφορείς παραλαβής και παράδοσης εργασιών.

 
 
     
Σχόλια μελών ΠΣΟ
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 08:23
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΑ Η ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕς ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΟΝΤΟΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Η ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕς, ΑΠΟ ΜΗ ΝΟΜΙΜΑ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΔΟΝΤΟΠΡΟΣΘΕΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ Ως ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΦ. ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕς ΕΡΓΑΣΙΕς ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕς ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ( ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ CAD-CAM) ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΜΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΔΕΙΟΥΧΟ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΣΟ. Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ-ΕΟΦ.
από ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΗΣ
20-11-21 08:10
Η ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΤΥΡΑ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥ ΠΣΟ, ΕΚΤΟς ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΑΦΩς ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΘΩς ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕς. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΑΣΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΥΤΑ Ως ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ ΔΙΑΤΑΞΗ. Η ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΗ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ: ΑΝΤΙΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΗ.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 09:00
Απαγορεύεται η επαγγελματική συναλλαγή με Οδοντίατρο του Δημοσίου που συνεχίζει να ασκεί παρανόμως το επάγγελμα είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο είτε στον δημόσιο χώρο όπου εργάζεται. Επίσης απαγορεύεται η επαγγελματική συναλλαγή με κοπτικά κέντα ή σχεδιαστικά γραφεία που κατασκευάζουν Οδοντοτεχνικές εργασίες τα οποία δεν έχουν άδεια Οδοντοτεχνικού εργαστηρίου. Τέλος απαγορεύεται σε Οδοντοτεχνικά εργαστήρια να συνεχίζουν εργασίες άλλων Οδοντοτεχνιτών αλλά και Οδοντιάτρων που έχουν στην κατοχή τους κέντρα κοπής. Πρέπει να δοθεί λύση σε αυτά τα προβλήματα που ήδη βιώνουμε και που συνεχώς διογκώνονται. Πρέπει η συμμετοχή των Οδοντιάτρων στην κατασκευή Ιατροτεχνολογικών προϊόντων να σταματά στην αποτύπωση με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά και με τον ψηφιακό.
από ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ
16-11-21 08:42
Στο τέλος της παραγράφου 2 θέλει τελεία και όχι κόμμα
επιστροφή σε όλα τα άρθρα