ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Κορονοιος | Σύσταση προς Οδοντοτεχνικά Εργαστήρια

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε η κοινωνία μας δοκιμάζεται από τον κορονοϊό. Με βάση τις εκτιμήσεις όλων των ειδικών η κορύφωση του φαινομένου είναι μπροστά μας. Μέλημα όλων μας τις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να είναι η προστασία της υγείας τόσο της δικής μας όσο και των συνεργατών μας και η αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού.
 
Είναι απολύτως βέβαιο ότι την προσεχή περίοδο θα μειωθεί κατακόρυφα η ζήτηση οδοντοπροσθετικών εργασιών, με βάση και τις οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας η οποία προτρέπει τα μέλη της να δέχονται ασθενείς κατόπιν λήψης τηλεφωνικού ιστορικού μόνο για απολύτως αναγκαίες ιατρικές περιστάσεις. Συνεπώς, είναι απολύτως βέβαιη η φθίνουσα πορεία και της δικής μας δραστηριότητας.
 
Επιπροσθέτως, και κυρίως, κρίνεται επισφαλής και επικίνδυνη η συνύπαρξη και συνεργασία ατόμων σε περιορισμένους χώρους, και ιδιαίτερα χώρους όπως τα οδοντοτεχνικα εργαστήρια, όπου οι πηγές μετάδοσης του ιού είναι πολλαπλές.
 
Κατόπιν των ανωτέρω, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Οδοντοτεχνιτών εχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την αναστολή λειτουργίας των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων. 
 
Ο Π.Σ.Ο. συστήνει σε όλους τους συναδέλφους οδοντοτεχνίτες να μην παραλαμβάνουν νέα αποτυπώματα από τα οδοντιατρεία, να ολοκληρώσουν άμεσα τις προσθετικές εργασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και να αναστείλλουν τη λειτουργία των εργαστηρίων τους έως την Παρασκευή 27/3. Οι οδηγίες ασφαλώς θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις.
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οφείλουμε να θέσουμε ως προτεραιότητα την υγεία όλων μας αλλά και να συμβάλλουμε στην ευρύτερη κοινωνική προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου.