ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Συμβάσεις Οδοντ/κών Εργαστηρίων με ΥΠΕ

Την Πέμπτη στις 2 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με συμβεβλημένους οδοντοτεχνίτες με τις ΥΠΕ από όλη την Ελλάδα και μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, στην οποία συζητήθηκαν τα ζητήματα που αφορούν τις τρέχουσες συμβάσεις οδοντοτεχνιτών με τις ΥΠΕ.

Όπως είναι σε όλους σας γνωστό μετά την υπογραφή των συμβάσεων έχουν ανακύψει πάρα πολλά, κυρίως γραφειοκρατικά, θέματα με αποτέλεσμα κανείς συμβαλλόμενος να μην έχει αποπληρωθεί εδώ και ένα έτος περίπου.
Παρά τις προσπάθειες του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών με το Υπουργείο Υγείας αλλά και μεμονωμένων συναδέλφων με τις τοπικές ΥΠΕ το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Στην διαδικασία αυτή το Υπουργείο Υγείας κωφεύει, αφήνοντας το πρόβλημα να διογκώνεται.

Ένα χρόνο μετά από την υπογραφή των πρώτων συμβάσεων, οι ΥΠΕ προσκαλούν για την υπογραφή νέων συμβάσεων ή στην παράταση των παλαιών μονομερώς.
Στη συζήτηση που επακολούθησε στην τηλεδιάσκεψη καταλήξαμε και συστήνουμε σε όλους να μην προβείτε στην υπογραφή νέας σύμβασης έως ότου εξασφαλίσουμε την αποπληρωμή των παλαιών οφειλών και τη συνέχιση- με τρόπο απολύτως διαφανή - της αποπληρωμής για την κατασκευή νέων εργασιών .

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χρηματοδοτώντας το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.