ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Εξελίξεις στην Πρακτική Άσκηση του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών , του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Με βάση τα νέα δεδομένα η ΠΑ είναι πλέον μάθημα του Η΄ εξαμήνου σπουδών και γίνεται μόνο με ΕΣΠΑ, δηλαδή οι τελειόφοιτοι του ΠΑΔΑ θα κάνουν ΠΑ χωρίς ΟΑΕΔ και ΙΚΑ, αφού όλα θα πληρώνονται από το ΕΣΠΑ.  Υπάρχει μία μεταβατική περίοδος όπου θα αποφοιτήσουν και κάποιοι παλαιοί φοιτητές που έχουν επιλέξει να πάρουν πτυχίο ΤΕΙ και αυτοί θα είναι οι τελευταίοι που θα κάνουν ΠΑ με ΟΑΕΔ και ΙΚΑ, αλλά αυτοί σε ένα- δύο εξάμηνα θα εξαντληθούν. 

Στα πλαίσια της πλήρους μηχανοργάνωσης  και καλύτερης οργάνωσης του θεσμού της πρακτικής Άσκησης με το ΕΣΠΑ,  έχει συσταθεί στο Υπουργείο Παιδείας  μία βάση δεδομένων επονομαζόμενη ΑΤΛΑΣ.   Θα πρέπει, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, όσοι φορείς απασχόλησης επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα να εγγραφούν στο ΑΤΛΑΣ. 

Αυτό σημαίνει ότι τα εργαστήρια που επιθυμούν να δεχθούν φοιτητές για ΠΑ με το ΕΣΠΑ , θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε εγγραφεί στο σύστημα ΑΤΛΑΣ, πριν την έναρξη του εξαμήνου. Τα εργαστήρια που έχουν ήδη εγγραφεί στο ΑΤΛΑΣ (και άρα έχουν κωδικούς) δεν χρειάζεται να ξανακάνουν την διαδικασία.

Ο ΠΣΟ θα δημιουργήσει λίστα με τα εργαστήρια που έκαναν εγγραφή και θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ-ΠΑ, για να αναρτηθεί στο νέο site του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου από όπου θα ενημερώνονται οι φοιτητές για τα διαθέσιμα εργαστήρια.

Η διεύθυνση στην οποία μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας είναι :

https://submit-atlas.grnet.gr/Default.aspx

Αρχικά γίνεται μία πρώτη εγγραφή στο σύστημα του φορέα υποδοχής-επιχείρησης (Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο).  Μετά από αυτήν την πρώτη εγγραφή γίνεται επιβεβαίωση με  e-mail από το ΑΤΛΑΣ όπου σε αυτή τη δεύτερη επικοινωνία θα πρέπει να δηλωθεί από την επιχείρηση η ειδικότητα του ασκούμενου (οδοντοτεχνίτης) και το Τμήμα ΑΕΙ (Τμήμα Βιοιατρικών Επιστημών, Τομέας Οδοντικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής).  Μετά και από αυτήν την επικοινωνία εκτυπώνεται μία βεβαίωση εγγραφής από την επιχείρηση (οδοντοτεχνικό εργαστήριο) η οποία μαζί με φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας αποστέλλεται με FAX στο ΑΤΛΑS και έτσι ολοκληρώνεται η εγγραφή στο σύστημα. Εάν κατά τη διαδικασία εγγραφής δηλώσετε τον αριθμό θέσεων που διαθέτει η επιχείρησή σας, έχει καλώς.  Εάν δεν γίνει αυτό κατά τη διαδικασία εγγραφής, μετά την εγγραφή σας μπείτε στο σύστημα και δηλώστε τον αριθμό θέσεων που θέλετε από την καρτέλα «Προσθήκη Θέσης».

Μόλις εγγραφείτε παρακαλώ ενημερώστε τον ΠΣΟ και στείλτε του τον κωδικό αριθμό εγγραφής σας στο σύστημα ΑΤΛΑΣ. Έτσι θα διαμορφώσουμε μία λίστα των συνεργαζόμενων εργαστηρίων του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας για την ΠΑ με το ΕΣΠΑ. 

۰Εmail: poeo@poeo.gr | Tηλ: 210 52 29 501 (ώρες 9:00-17:00)

-Υπεύθυνος για την ΠΑ του Τμήματος:

Δρ. Αντώνης Προμπονάς

Καθηγητής

Πρόεδρος της Επιτροπής Πρακτικής Άσκησης του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Βιοιατρικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Ε-mail: aprob@teiath.gr | Τηλέφωνα: 210-5385678 πρωινές ώρες και 210-9634492 απογευματινές ώρες μετά τις 18:30 μ.μ.