ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Ίδρυση των Περιφερειακών Τμημάτων του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών- αρμοδιότητες και σχέσεις με την κεντρική διοίκηση, συγκρότηση, αρμοδιότητες και λειτουργία των οργάνων διοίκησης

Ενημερώνουμε τα μέλη για την Υπουργική Απόφαση σχετικά  με την «Ίδρυση των Περιφερειακών Τμημάτων του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών- αρμοδιότητες και σχέσεις με την κεντρική διοίκηση, συγκρότηση, αρμοδιότητες και λειτουργία των οργάνων διοίκησης» , με Κωδικό Αριθμό Δημοσίευσης 73545, το ΦΕΚ B’6151 - 31.12.2018 όπου δημοσιεύτηκε στις  25.01.2019.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή έχοντας υπόψη τις αρμοδιότητες που της επιβάλλει ο Νόμος 4461/2017 και τις ανάγκες των Νομών (χιλιομετρικά, συλλογικά κτλ) πρότεινε  στο Υπουργείου Υγείας δεκατρία (13) Περιφερειακά Τμήματα ανά την Ελλάδα.

Το υπηρεσιακό υπόμνημα ως απάντηση  από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας   ανέφερε ότι η υπηρεσία θεωρεί ως μη βιώσιμη την ίδρυση των δεκατριών (13)  Π.Τ. όπου πρότεινε η Π.Δ.Ε. και αντιπρότεινε τη μείωση τους.

Η Π.Δ.Ε. έκανε απολογισμό την πείρα και τη δράση των σωματείων της Π.Ο.Ε.Ο. , αντιπαρέβαλε τις τότε συνθήκες με τις τώρα, παρακολούθησε τις εγγραφές του Π.Σ.Ο. αναλογικά με τις Περιφέρειες και αποφάσισε , μετά από την υπόδειξη του Υ.Υ., να εισηγηθεί έξι (6)  Π.Τ. ανά την Ελλάδα .

Το 2019 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Π.Σ.Ο. για την εκλογή οργάνων στα Π.Τ. καθώς και την εκλογή του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Ο.

Καλούμε τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τα Π.Τ. ώστε να συγκροτηθούν όσο γίνεται πιο μαζικά ψηφοδέλτια.

Επίσης, καλούμε για άλλη μια φορά όλους τους οδοντοτεχνίτες , όπου και αν δραστηριοποιούνται, να εγγραφούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οδοντοτεχνιτών.

Η Κεντρική Διοίκηση, με βάση το άρθρο 1 της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης  θα κρίνει μελλοντικά , με τις τότε εγγραφές μελών και τις ανάγκες ανά Π.Τ., αν θα μπορούσαν τα Π.Τ. αυτά να παραμείνουν ως έχουν ή να χωριστούν με πιο βιώσιμο τρόπο.

Σχετικά αρχεία