ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δράσεις

Σύσκεψη πάνω στην Εκπαίδευση

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και συναδέλφων με θέμα : «Εκπαίδευση Οδοντοτεχνιτών – Προβλήματα και Δράσεις για επίλυση».

Έπειτα από εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, εκτιμήσαμε ότι η προσέλευση σπουδαστών στην Τριτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προς τον Οδοντοτεχνικό Κλάδο είναι μικρή. Αυτό έχει ως το αποτέλεσμα να αποφοιτούν κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι οδοντοτεχνίτες.
Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να αντιστραφεί αν θέλουμε το επάγγελμα μας να έχει μέλλον.

Η κατεύθυνση που αποφασίστηκε να ακολουθηθεί είναι η εξής:

  • Στηρίζουμε έντονα  την προσπάθεια μαζί με τους καθηγητές της κατεύθυνσης Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμ. Βιοιτρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ για την άμεση ανεξαρτοποιήση της σε αυτόνομο Τμήμα Οδοντικής Τεχνολογίας.
     
  • Στηρίζουμε ενεργά τις προσπάθειες της κατεύθυνσης για δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών πάνω στην Οδοντική Τεχνολογία.
     
  • Πιέζουμε το Υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή της κατεύθυνσης βοηθού οδοντοτεχνίτη στο μεταλυκειακό πρόγραμμα  «ΜΑΘΗΤΕΙΑ». 
     
  •  Προώθηση του Οδοντοτεχνικού Επαγγέλματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με στόχο την προσέλευση νέων και περισσοτέρων σπουδαστών στην Οδοντική Τεχνολογία.
     
  • Πραγματοποίηση κύκλων Επιμορφωτικών Σεμιναρίων στους Βοηθούς Οδοντοτεχνίτες για την εύκολη απορρόφηση τους στην αγορά.