ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι,

Σας απευθύνομαι για τελευταία φορά ως Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών για να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που μου παρείχατε όλα αυτά τα χρόνια και την τιμή που μου κάνατε να με αναδείξετε με την ψήφο σας στην Προεδρία του Συλλόγου Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών Αθηνών και Περιχώρων αρχικά, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών εν συνεχεία και τελευταία του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών.

Ύστερα από 46 χρόνια εργασίας ως οδοντοτεχνίτης (17/7/1975 το πρώτο ένσημο) αποφάσισα να αποχωρήσω και να καταθέσω αίτηση συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, καθώς παράλληλα υπέβαλα την παραίτηση μου από την Προεδρία του ΠΣΟ.

Σε προσωπικό επίπεδο οφείλω να ομολογήσω ότι η απόφαση μου αυτή είναι επώδυνη, αφού ένα μεγάλο μέρος της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας το αφιέρωσα σε ένα φορέα τον οποίο αγαπώ και θα συνεχίσω να αγαπώ μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Στη διάρκεια αυτής της διαδρομής προσπάθησα με όλες τις δυνάμεις που έχω να συνεχίσω το έργο που μου εμπιστεύτηκαν οι προηγούμενοι πρόεδροι και να βάλω την προσωπική μου σφραγίδα στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία και ιδιαιτέρως στο επάγγελμα μας. Στην προσπάθεια μου αυτή δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους ακόμα και οι ύβρεις, οι απειλές σε προσωπικό επίπεδο και πολλά άλλα τα οποία δεν θέλω ούτε να θυμάμαι ούτε και είμαι περήφανος. Μοναδικός στόχος μου ήταν η ανάδειξη του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος και η καταξίωση των Ελλήνων Οδοντοτεχνιτών.

Την μοναδική «συμβουλή» που έχω να δώσω στον επερχόμενο πρόεδρο στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει, είναι να μην επηρεάζεται από πολιτικά ή κομματικά συμφέροντα, να έχει καθαρό ορίζοντα το συμφέρον του συνόλου του κλάδου, να μην υποχωρεί σε πιέσεις και μικροσυμφέροντα και τέλος να αναδεικνύει με κάθε ευκαιρία το οδοντοτεχνικό επάγγελμα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μέσα από την καρδιά μου για τους αγώνες που μαζί δώσαμε, για την εμπιστοσύνη και την αγάπη που έλαβα όλα αυτά τα χρόνια, και εντέλει για τους φίλους που απέκτησα σε όλη την Ελλάδα. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω το ΚΔΣ του ΠΣΟ αλλά και όλους τους συναδέλφους-μέλη ΔΣ είτε στον Σύλλογο Αθήνας είτε στο ΔΣ της ΠΟΕΟ.

Συνοψίζοντας, θέλω θερμά να ευχαριστήσω τους καθηγητές του ΠΑΔΑ που στάθηκαν δίπλα στον κλάδο καθώς και τις εταιρείες-εμπόρους οδοντοτεχνικών ειδών για την συμπαράσταση τους.

Με τιμή,

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΠΣΟ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ