ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δελτία τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Μείωση θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΠΕ 87.05 (ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ) στο ΕΙΔΙΚΟ Τεχνικό λύκειο – ΕΝΕΕΓΥΛ- ΙΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Αναφορικά με την λειτουργία της ειδικότητας του Βοηθού Οδοντοτεχνίτη στο ΕΝΕΕΓΥΛ ΙΛΙΟΥ, τα λειτουργικά κενά εκπαιδευτικού προσωπικού της ειδικότητας αυτής, μέχρι και πέρυσι καλύπτονταν από τους πτυχιούχους ΠΕ 87.05 ΕΑ.

Ενημερωθήκαμε, ότι φέτος, για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στην ειδικότητα αυτή, καλείται ένας εκπαιδευτικός ΠΕ 87.05 και ένας ΠΕ 87.01 (ενοποιημένη ειδικότητα: ιατροί – οδοντίατροι - φαρμακοποιοί).

Τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα και δικαιώματα των πτυχιούχων Οδοντικής Τεχνολογίας – οδοντοτεχνικής, έχουν καθοριστεί με το ΠΔ 83/1989 (https://dentech.bisc.uniwa.gr/epaggelmatika-dikaiomata-ptychioychon/ )

Ο ΠΣΟ με επιστολή του στη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Γ' Αθήνας  επισημαίνει  ότι είναι οι μόνοι  πτυχιούχοι ΑΕΙ που με το πτυχίο τους έχουν ολοκληρώσει σπουδές  στο μοναδικό τμήμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στο γνωστικό πεδίο της ΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.
Σύμφωνα με τα προγράμματα σπουδών, ο πτυχιούχος Οδοντικός Τεχνολόγος , έχει τις  απαραίτητες γνώσεις για να υπηρετήσει τα επαγγελματικά του δικαιώματα.
Είναι αυτονόητο ότι, έχει το γνωστικό επίπεδο στα αντικείμενα αυτά για να εκπαιδεύσει πλήρως και επαρκώς, ως ο μόνος  και πλέον κατάλληλος,  τους Βοηθούς του, αποφοίτους Βθμιας εκπαίδευσης βοηθούς οδοντοτεχνίτες, σε όλα τα μαθήματα θεωρητικά η εργαστηριακά.

Αναμένουμε εξήγηση με ποια λογική και τεκμηρίωση καλείται ως αναπληρωτής εκπαιδευτικός ΠΕ 87.01 αντί για ΠΕ 87.05,