ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Επιστολική Ψήφος | Εκλογές ΠΣΟ 2022

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 1 του Κεφαλαίου Β΄ της υπ’αριθμ. Γ5β/Γ.Π.οικ.100050/21-12-2018 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄ 6151), για τη διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος όλων όσων διαμένουν σε περιοχή, όπου δεν λειτουργεί εκλογικό τμήμα, με αποτέλεσμα να υποχρεούνται σε μετακίνηση, προκειμένου να συμμετέχουν ισοτίμως μετά των λοιπών μελών του ΠΣΟ στην εκλογική διαδικασία, καθιερώνεται η δυνατότητα της επιστολικής ψήφου.

Δεδομένου ότι η ψηφοφορία διεξάγεται στην έδρα των Περιφερειακών Τμημάτων (βλέπε άρθρο 11), όσοι διαμένουν εκτός των ορίων της Αττικής, του Πειραιά, του Ηρακλείου Κρήτης, των Πατρών, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης θεμελιώνουν δικαίωμα επιστολικής ψήφου.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν δια επιστολικής ψήφου, παρακαλούνται να ενημερώσουν τα οικεία Περιφερειακά Τμήματα όπου ανήκουν ( όνομα , επώνυμο, πατρώνυμο & διεύθυνση) μέχρι τη Παρασκευή 27 Μαΐου 2022  με κάθε πρόσφορο τρόπο (π.χ. επιστολή, ηλεκτρονική αλληλογραφία, φαξ κλπ) .

Τα μέλη που επιιθυμούν επιστολική ψήφο θα πρέπει να είναι οικονομικώς τακτοποιημένα μέχρι και την Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Η διαδικασία θα είναι η εξής:

-              Θα σταλεί στην διεύθυνση που θα σημειώσετε ένας φάκελος που θα περιέχει τα ψηφοδέλτια και τον φάκελο που θα τοποθετηθεί στη κάλπη.

-              Αφού ψηφίσετε  θα αποστείλετε στις έδρες των οικείων Περιφερειακών Τμημάτων,  στον προπληρωμένο  φάκελο που θα σας έχει ήδη σταλεί , τους μικρούς φάκελους κλειστούς  που θα τοποθετηθούν στη κάλπη (χωρίς να έχετε σημειώσει τίποτα πάνω σε αυτούς), τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες προ των εκλογών. Η ημερομηνία των εκλογών έχει οριστεί η 18η-06-2022, άρα οι επιστολικές ψήφοι θα πρέπει να αποσταλούν προς τα αρμόδια Περιφερειακά Τμήματα το αργότερο μέχρι τις 13-06-2022. Το εμπρόθεσμο της αποστολής τους θα προκύπτει από την σφραγίδα του ταχυδρομείου.

Για τη σταυροδοσία θα βγει εκ νέου ανακοίνωση.

Περιφερειακά Τμημάτα:

-              ΠΤ Αθήνας: Αριστοτέλους 14, Αθήνα, 10432 ( pta@pso.org.gr )

-              ΠΤ Βόρειας Ελλάδας: Βασιλέως Ηρακλείου 30, Θεσσαλονίκη, 54624 ( ptv@pso.org.gr )

-              ΠΤ Πειραιώς & Νήσων: Νικήτα 13, Πειραιάς, 18531 (ptpn@pso.org.gr )

-              ΠΤ Νοτιοδυτικής Ελλάδας: Αράτου 21 (κτίριο Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.), Πάτρα, 26221 (ptnd@pso.org.gr )

-              ΠΤ Κεντρικής & Στερεάς Ελλάδας: Πατρόκλου 12, Λάρισα, 41222 (ptks@pso.org.gr )

-              ΠΤ Κρήτης: Βλαστών 10, Ηράκλειο Κρήτης, 71202 (ptk@pso.org.gr )