ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Έκθεση Ελέγχου Εθνικής Αρχής Διαφάνειας ΑΕ2/Α47/22 μετά από καταγγελία που έγινε εναντίον του ΠΣΟ

           Όπως είναι ήδη γνωστό ο ΠΣΟ και τα όργανα διοίκησης αυτού, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου του, δέχονται επί μακρόν μια δριμεία κριτική από συγκεκριμένα πρόσωπα για το ζήτημα της απασχόλησης μιας υπαλλήλου στα γραφεία της έδρας του. Η εν λόγω κριτική έφτασε μέχρι του σημείου να μετουσιωθεί σε καταγγελία, που υποβλήθηκε ενώπιον της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) στις 05-02-2022. Μετά την υποβολή της καταγγελίας η ΕΑΔ εξέδωσε εντολή διενέργειας ελέγχου και ζήτησε από τον ΠΣΟ στοιχεία και έγγραφες εξηγήσεις επί του περιεχομένου της καταγγελίας.

            Ο ΠΣΟ ανταποκρίθηκε, παρέχοντας εξαντλητικά στοιχεία και πλήρες κείμενο παροχής εξηγήσεων, επί όλων των πραγματικών και νομικών ζητημάτων που τίθενται, με μνεία των εφαρμοστέων κανόνων δικαίου και της σχετικής νομολογίας των Δικαστηρίων της χώρας.

            Ήδη η ΕΑΔ, δυνάμει του υπ’αριθμ.πρωτ. 13292/17-05-2022 διαβιβαστικού εγγράφου, γνωστοποίησε στον ΠΣΟ την υπ’αριθμ. ΑΕ2/Α47/22 έκθεση ελέγχου. Σύμφωνα, λοιπόν, με το σκεπτικό και τα συμπεράσματα του πορίσματος, κατόπιν εξαντλητικού ελέγχου του συνόλου των στοιχείων και λήψεως υπόψη των εξηγήσεων του ΠΣΟ, η ΕΑΔ δεν διαπιστώνει κάτι μεμπτό στην διαδικασία επιλογής και απασχόλησης της υπαλλήλου στα γραφεία της έδρας του ΠΣΟ.

            Αντιστρόφως η ΕΑΔ θεωρεί, ότι έχουν τηρηθεί στο ακέραιο όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, χωρίς να αποδίδει ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων.

            Αναμφίβολα, λοιπόν, το επίμαχο πόρισμα αποτελεί πλήρη δικαίωση των ενεργειών της διοίκησης του ΠΣΟ, η οποία κινήθηκε εντός του πλαισίου νομιμότητας με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Συλλόγου και την διασφάλιση της ομαλής και εν γένει εύρυθμης λειτουργίας του.

            Κατά τα λοιπά είναι ομοίως σαφές, ότι το πόρισμα αυτό αποτελεί μια ηχηρή απάντηση προς κάθε κακόβουλο συκοφάντη και επικριτή, που επιχειρεί να αντλήσει προσωπικά οφέλη και πρόσκαιρη αναγνωρισιμότητα, βάλλοντας με εμμονή κατά της διοίκησης του ΠΣΟ, διαδίδοντας ανακρίβειες και διατυπώνοντας αυθαίρετα, έως κωμικά κατά περίπτωση, συμπεράσματα.

            Μετά ταύτα η διοίκηση του ΠΣΟ παραμένει αταλάντευτη στον βασικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από την προώθηση των δράσεων του Συλλόγου και τον διαρκή αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου των οδοντοτεχνιτών. Στο πλαίσιο αυτό αναμένει την μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της 18ης Ιουνίου, προκειμένου να ανανεωθεί η εντολή του σώματος των οδοντοτεχνιτών και να δημιουργηθεί η δυναμική για νέες διεκδικήσεις και κατακτήσεις.