ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τιμητική Τελετή | ΠΤ Βόρειας Ελλάδας

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024, στις 10:30πμ. στην αίθουσα διαλέξεων της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση που οργάνωσε το Περιφερειακό τμήμα της Βόρειας Ελλάδας του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών-Ν.Π.Δ.Δ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής τιμήθηκαν για την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά τους προς τον οδοντοτεχνικό κλάδο:

  1. Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ Σουηδίας και επίτιμος διδάκτορας των οδοντιατρικών Σχολών ΑΠΘ και ΕΚΠΑ GunnarCarlsson.
  2. Ο ομότιμος καθηγητής της οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Παύλος Γαρέφης
  3. Ο διατελέσας καθηγητής της οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Ανδρέας Χατζηκυριάκος.
  4. Οδοντοτεχνίτες με επωφελή για τον κλάδο συνδικαλιστική δράση.

Σαμαρά Θεόδωρο
Δάρη Θεόδωρο
Κουτρούλη Σοφία
Σπανό Λεωνίδα
Κλωνή Αναστάσιο
Καραϊσκάκη Παναγιώτη
Μητρούση Θεόδωρο
Καριωτάκη Αντώνιο
Γαβριηλίδη Παναγιώτη
Κωστόπουλο Παναγιώτη
Λιβογιάννη Ευάγγελο
Επίσης τον εκλιπόντα Λωρέτη Ιωάννη.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών κ. Σάλτας Αθανάσιος και ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΠΣΟ κ. Σαμαράς Θεόδωρος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προσπάθεια της σωστής συνεργασίας οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών και η ανάγκη δια βίου συνεχούς επιμορφωτικής προσπάθειας, λόγω των συνεχών εξελίξεων της βιολογίας και της τεχνολογίας και της επίδρασης στην εξέλιξη των προσθετικών αποκαταστάσεων.

Τη σημασία της συνεργασίας και συνεχούς επιμόρφωσης τόνισαν με ιδιαίτερη έμφαση όλοι οι τιμηθέντες στην αντιφώνησή τους αλλά και οι εκπρόσωποι των οδοντιατρικών σχολών και συλλόγων καθώς και οι εκπρόσωποι των οδοντοτεχνικών συλλόγων και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, κατά τον χαιρετισμό τους στην εκδήλωση.

Στην κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα <<Η οδοντοτεχνία στα μονοπάτια του χρόνου-Η μετάβαση από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή>> ο ομότιμος καθηγητής της οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Παύλος Γαρέφης έκανε μία αναδρομή 60 χρόνων  με αναφορά σε κάποιους σημαντικούς σταθμούς στην εξελικτική θαυμαστή πορεία της οδοντικής τεχνολογίας από τα πέτρινα χρόνια μέχρι τις σημερινές ψηφιακές εξελίξεις.

Καταλήγοντας στην ανάδειξη του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του οδοντιατρικού λειτουργήματος και τη σημαντική συμβολή των οδοντοτεχνιτών στην προσθετική αποκατάσταση προς όφελος των ασθενών και την ανάγκη στενής συνεργασίας οδοντιάτρου-οδοντοτεχνίτη με παράλληλη συνεχή επιμόρφωση.

Στο τέλος της τιμητικής τελετής ακολούθησε δεξίωση.

Ο Πρόεδρος -  Θεόδωρος Μητρούσης  

Ο Γενικός Γραμματέας - Αναστάσιος Γραμμενίδης