ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |Σ. ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ – ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Αναφορικά με το ζήτημα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος της κυρίας Σοφίας Κουτρούλη θα πρέπει να υπογραμμιστούν τα κάτωθι.

            Σε συνέχεια αναφορών – καταγγελιών εν σχέσει με την ύπαρξη ή μη άδειας ασκήσεως του οδοντοτεχνικού επαγγέλματος στο όνομα της κυρίας Σ. Κουτρούλη, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΟ απηύθυνε σχετικό υπ’αριθμ.πρωτ. 143/2021 ερώτημα προς το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιώς και Νήσων, που σύμφωνα με τον Νόμο έχει καταχωρημένα στα Μητρώα του ανάμεσα στα άλλα δικαιολογητικά και τις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος των μελών του.  Επί του ως άνω ερωτήματος το Περιφερειακό Τμήμα Πειραιώς και Νήσων απάντησε δυνάμει του υπ’αριθμ.πρωτ. 6/2021 εγγράφου, με το οποίο βεβαιώνεται, ότι σε συνέχεια ελέγχου στο αρχείο μελών και στα δικαιολογητικά εγγραφής διαπιστώθηκε η ύπαρξη άδειας στο πρόσωπο της κυρίας Σ. Κουτρούλη.

            Το ανωτέρω θέμα συζητήθηκε διεξοδικά και έκλεισε οριστικά  στην συνεδρίαση του ΚΔΣ της 01/11/20121, επομένως απαντήθηκε και στο μέλος του ΚΔΣ κ. Α. Καραγιαννίδη ο οποίος είχε αιτηθεί.

            Η ανωτέρω απόφαση του ΚΔΣ της 01/11/2021 αποτελεί ως απάντηση και για το μέλος της ΠΣΟ κ. Λ. Κουτσοπόδη που είχε αιτηθεί ακριβώς το ίδιο ερώτημα.

            Κατά το μέρος, λοιπόν, που ο έλεγχος διενεργήθηκε από δημόσια υπηρεσία και διαπιστώθηκε η ύπαρξη της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, το εν λόγω θέμα θεωρείται οριστικά λήξαν.

            Θα πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί, ότι το ζητούμενο για  τον ΠΣΟ είναι ή ύπαρξη ή μη της επαγγελματικής άδειας και όχι η συγκεκριμένη διάταξη Νόμου, στην οποία στηρίζεται η επίμαχη άδεια. Με άλλα λόγια, εφόσον η άδεια έχει εκδοθεί με έρεισμα στο ισχύον κανονιστικό πλαίσιο, τεκμαίρεται ότι έχει εκδοθεί νομίμως, ενώ ως διοικητική πράξη προφανώς (και αναγκαστικώς) καλύπτεται από το τεκμήριο νομιμότητας.

            Επισημαίνεται, τέλος, ότι ουδεμία υποχρέωση υπέχει ένας οδοντοτεχνίτης να επιδεικνύει δημοσίως την άδειά του κάθε φορά που υποβάλλεται αντίστοιχο αίτημα από τον οποιονδήποτε, χωρίς να αντλεί σχετικό δικαίωμα από συγκεκριμένη διάταξη και χωρίς να φέρει την παραμικρή αρμοδιότητα διενέργειας οποιουδήποτε ελέγχου.  

            Κάθε περαιτέρω αναφορά σχετικά με την άδεια ασκήσεως της κ. Σ. Κουτρούλη, θα θεωρηθεί ύποπτη, υποκινούμενη, κακοπροαίρετη που σαν μοναδικό στόχο θα έχει να βλάψει την επαγγελματική αξιοπιστία, την προσωπική αξιοπρέπεια και να δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να της δημιουργήσει ανεπανάληπτη ηθική βλάβη.