ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Νέα ανακοινώσεις

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων για υποδοχή μεταπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος - Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο του αυτόνομου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Σύγχρονη Προσθετική Οδοντικής Τεχνολογίας» - «Advanced Prosthetics in Dental Technology» του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σας καλούμε να συμμετέχετε ως συνεργαζόμενα εργαστήρια στην Εργαστηριακή Άσκηση των μεταπτυχιακών φοιτητών του προγράμματος.  

Σκοπός του συγκεκριμένου ΠΜΣ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στο επιστημονικό πεδίο της Οδοντικής Τεχνολογίας και συγκεκριμένα στη σχεδίαση, κατασκευή και επιδιόρθωση των διαφόρων τύπων οδοντοπροσθετικών αποκαταστάσεων υπό το πρίσμα της σύγχρονης τεχνολογίας και της επιστήμης των υλικών όπως εξελίσσονται σήμερα στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αγορά. Στα δύο τελευταία εξάμηνα του Π.Μ.Σ. (Β’ και Γ’) ο φοιτητής καλείται να εκπονήσει Εργαστηριακή Άσκηση, με παρακολούθηση και συμμετοχή στις δραστηριότητες εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα τα οποία συνεργάζονται με το Π.Μ.Σ. του Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές κατασκευάζουν οδοντοπροσθετικές εργασίες που αφορούν πραγματικά περιστατικά ασθενών, όπως ανατίθενται στο εργαστήριο από τους θεράποντες οδοντιάτρους και επιβλέπονται καθ’όλη τη διάρκεια της άσκησης. Στις παραπάνω εργασίες δίνεται έμφαση στην κατασκευή με σύγχρονες μεθόδους και υλικά κυρίως μέσω της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας CAD/CAM.

Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του εργαστηρίου (ΕπΥΕ) αναλαμβάνει σε συνεργασία με τον Φορέα (νομικά και φορολογικά υπεύθυνος-ιδιοκτήτης) να ορίσει ένα μέλος του προσωπικού, κατόχου πτυχίου Πανεπιστημίου/ΤΕΙ Οδοντικού Τεχνολόγου ημεδαπής ή αλλοδαπής ως Επόπτη Εργαστηρίου (ΕπΕ), ο οποίος θα επιβλέπει και θα εκπαιδεύει τον φοιτητή σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του, με έμφαση στην ψηφιακή σχεδίαση και κατασκευή όλων των τύπων των προσθετικών εργασιών. Η κατασκευή αυτή μπορεί να αφορά μέρος ή εξολοκλήρου την εργασία (π.χ. σχεδίαση ή/και κατασκευή). Κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί ότι ο ΕπΥΕ, ο ΕπΕ και ο Φορέας μπορεί να είναι ένα και το αυτό πρόσωπο.

Μεταξύ του Πανεπιστημίου και των οδοντοτεχνικών εργαστηρίων που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα συνυπογράφεται σύμβαση/μνημόνιο συνεργασίας. (https://msc-dentech.uniwa.gr/eidiki-symvasi-praktikis-askisis/

Τα ενδιαφερόμενα εργαστήρια συμπληρώνουν τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών, στην περιοχή μελών ως εξής

1. Είσοδος (login) -> 2. Μετά την επιτυχή είσοδο -> 3. Στο δεξί τμήμα του μενού επιλογών επιλέγετε «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Οδοντοτεχνικών Εργαστηρίων για υποδοχή μεταπτυχιακών φοιτητών στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ)...» "

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι πρέπει να υποστηρίξουμε αυτό το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το οποίο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του κλάδου μας με τη στελέχωσή του με υψηλής ακαδημαϊκότητας συναδέλφους, αλλά και γενικότερα στην καταξίωση και ανέλιξη του επαγγέλματος του Οδοντικού Τεχνολόγου στην Ελλάδα. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα μπορούν επίσης να ανατροφοδοτήσουν με εκπαιδευτικό προσωπικό τον Τομέα Οδοντικής Τεχνολογίας εφόσον επιλέξουν ακαδημαϊκή καριέρα.

Η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα είναι επ’ ωφελεία των συνεργαζόμενων οδοντοτεχνικών εργαστηρίων. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που παρακολουθούν το ΜΠΣ είναι ήδη πτυχιούχοι Οδοντικοί Τεχνολόγοι και κάποιοι από αυτούς εργαστηριούχοι οδοντοτεχνίτες με υψηλή κατάρτιση και εμπειρία στη σύγχρονη οδοντική τεχνολογία. Η συμμετοχή τους λοιπόν στον κύκλο εργασιών του συνεργαζόμενου εργαστηρίου θα είναι άμεση, ενεργής και επωφελής και επιπλέον μπορεί να εξελιχθούν ως άριστοι μελλοντικοί συνεργάτες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από την ιστοσελίδα του συλλόγου https://pso.org.gr/studies.php.