ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δράσεις

Πανελλήνια Συνεργασία Οδοντοτεχνιτών | Εκλογές ΠΣΟ 2022

Πανελλήνια Συνεργασία Οδοντοτεχνιτών

Με την δημιουργία του συνδυασμού ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ και σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών τον Μάιο του 2019 για την ανάδειξη της πρώτης αιρετής Διοίκησης στον Πανελλήνιο Σύλλογο Οδοντοτεχνιτών Ν.Π.Δ.Δ , όπου μας προτίμησαν με συντριπτική πλειοψηφία οι συνάδελφοι Οδοντοτεχνίτες πανελλαδικά , θεωρούμε ότι καταφέραμε, αυτή την τριετία που πέρασε, να δημιουργήσουμε τις βάσεις , να οργανώσουμε και να αναδείξουμε τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν αυτό τον αδικημένο από την Πολιτεία Κλάδο Υγείας.

Η Πανελλήνια Συνεργασία Οδοντοτεχνιτών αποτελεί την συνέχεια όλων αυτών που με συλλογικό όραμα , επιμονή και αγάπη για τον οδοντοτεχνικό κλάδο και σε πείσμα όσων επιχείρησαν με ψευδείς ισχυρισμούς και ανυπόστατες κατηγορίες μέχρι και σήμερα , να διαβάλουν το έργο και την δράση μας, καταφέραμε να πρωτοστατήσουμε σε μια σειρά από θετικές εξελίξεις για το οδοντοτεχνικό επάγγελμα.

Σε αυτό τον πόλεμο, την στρατηγική αποδόμησης και μάλιστα με τάσεις προσωπικού κανιβαλισμού κατά συγκεκριμένων ατόμων που δεχτήκαμε από μεμονωμένους συναδέλφους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν απαντήσαμε στον ίδιο τόνο και ύφος γιατί θεωρούμε ότι αυτή η στείρα αντιπαράθεση κατεβάζει το επίπεδο ενός ολόκληρου κλάδου και δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο εκτός από ξεκατίνιασμα, ανούσια πόλωση και διάσπαση μεταξύ των συναδέλφων και αυτό δεν συνάδει με την φιλοσοφία της δικής μας Παράταξης.

Απαντήσαμε όμως πολιτισμένα μέσα στις Γ.Συνελεύσεις ή με επιστολές , με ανάλογες γνωματεύσεις του Νομικού μας Συμβούλου, εμπεριστατωμένα και με συγκεκριμένα στοιχεία.

Η προσπάθεια μερικών να διαχωρίσουν τους οδοντοτεχνίτες σε επιστήμονες και μη , σε ένα κλάδο δύο ίσως και τριών ταχυτήτων όσο εμείς είμαστε στη Διοίκηση δεν θα περάσει επ ́ουδενί !

Όπως αναφέρει και ένα από τα άρθρα του Δεοντολογικού Κανονισμού που ολοκληρώσαμε , ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΣΤΟΝ Π.Σ.Ο , ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Η ιστοσελίδα του Π.Σ.Ο είναι πλέον σε πλήρη λειτουργία και μέσα από εκεί έχουμε την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Κλάδο καθώς και να έχουμε απόλυτη και άμεση πληροφόρηση, εισερχόμενοι στην ατομική μας καρτέλα μέλους, όπου μπορούμε να τακτοποιήσουμε τις συνδρομές μας αλλά και να εκτυπώσουμε τις βεβαιώσεις που μας χρειάζονται.

Συνάδελφοι, πετύχαμε να ολοκληρώσουμε πολλά αυτή την πρώτη τριετία διοίκησης στον Π.Σ.Ο αλλά έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας για να πάρει αυτό το επάγγελμα την θέση και την αναγνώριση που του αξίζει μέσα στην Ελληνική κοινωνία. Έχουμε να αντιπαλέψουμε και να ξεπεράσουμε εμπόδια, που εδώ και χρόνια , βάζουν άλλα Ν.Π.Δ.Δ , μέσα στο Υπουργείο Υγείας γιατί θέλουν να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε κάτω από την ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ τους. Πρέπει πλέον να το πάρουν όλοι αυτοί απόφαση, ότι η ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ !!

Τις επόμενες μέρες θα επιδώσουμε στα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας αντίστοιχα , τα ψηφίσματα της τελευταίας Γ. Συνέλευσης των Αντιπροσώπων.

1) Ζητάμε την επικαιροποίηση του 1666/86 όπου μεταξύ των άλλων, διεκδικούμε την αποκλειστική χρήση των ψηφιακών συστημάτων για σχεδίαση και κοπή οδοντοτεχνιτών κατασκευών μόνο από αδειούχο Οδοντοτεχνίτη, σε χώρους αδειοδοτημένου και νομίμου Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου.

2) Διεκδικούμε την δημιουργία νέων σχολών μέσης εκπαίδευσης για αποφοίτηση περισσοτέρων Β.Οδοντοτεχνιτών , σε πιο πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα και την αναβάθμιση των υπαρχόντων με υλικοτεχνική υποδομή , διορισμούς καθηγητών οδοντοτεχνιτών στις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν, συγγραφή νέων βιβλίων και εκπόνηση επικαιροποιημένων προγραμμάτων σπουδών και με εισαγωγή στην ψηφιακή τεχνολογία.

Την αύξηση του ποσοστού εισαγωγής με κατατακτήριες, των αποφοίτων Ι.Ε.Κ καθώς και του μεταλυκειακού έτους Τάξης Μαθητείας , σε τμήματα Α.Ε.Ι (Π.Α.Δ.Α κατεύθυνση Οδοντικής Τεχνολογίας) από 5 σε 10%.

Την ψήφιση επαγγελματικών δικαιωμάτων Βοηθών οδοντοτεχνιτών κατά το πρότυπο του ΕΚΕΠΙΣ.

Την αυτονόμηση της κατεύθυνσης Οδοντικής Τεχνολογίας του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο ΠΑΔΑ.

Την αλλαγή Προγραμμάτων Σπουδών της Κατεύθυνσης Οδοντικής Τεχνολογίας ΠΑΔΑ με έμφαση στην πρακτική άσκηση των φοιτητών (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ)

Την αντιστοίχιση πτυχίων ΤΕΙ - ΠΑΔΑ Οδοντικής Τεχνολογίας.

Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη σας και σας καλούμε με την ψήφο σας να ισχυροποιήσετε την φωνή και την δράση μας, στις εκλογές της 18/6/2022 για την ανάδειξη των νέων Δ.Σ στο Κεντρικό και στα Περιφερειακά τμήματα του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών.

Βέττος Δημήτριος
Καραϊσκάκης Παναγιώτης
Καράμπελας Κωνσταντίνος
Κουτρούλη Σοφία
Κουφογιάννης Νικόλαος
Μητρούσης Θεόδωρος
Σάλτας Αθανάσιος
Τζαρτζάς Αθανάσιος

Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης